top of page

Zeon Milo ART

An upcoming artist

IMG_0079_edited_edited.jpg

Zeon Milo, ursprungligen ett artistnamn som skapades för att anonymt dela konstverk på Instagram, har utvecklats till att bli en etablerad konstnär med en unik berättelse. Mikael, konstnären bakom Zeon Milo, inledde sin resa med måleriet i syfte att skapa estetiskt tilltalande konstverk. Med åren insåg han att det inte handlade om att sälja motiv som passade in som inredning, utan att ge sina målningar en själ och emotionell närvaro.

År 2019 blev Zeon Milo exklusivt inbjuden av arrangören till Affordable Art Fair i Stockholm för att ställa ut under Hidden Talent-avdelningen, vilket var en milstolpe i hans karriär. Det var dock under en utställning på det vackra Kabusa Art Gallery på Österlen under 2022 som en ny riktning i hans konstnärskap växte fram. Det var här han insåg att han inte längre ville måla enbart säljande kvinnoporträtt som passade som inredning i lyxvillor med oändliga löpmeter takhöjd. Istället ville han skapa konst med djupare mening och själ. Denna utställning blev en väckarklocka och öppnade hans ögon för att utforska konsten på en betydligt djupare nivå.

 

Konsten har inte bara sålt i Sverige, utan även i närmare 20 länder runt om i världen med Tyskland och USA som de mest framträdande marknaderna. 2024 fick konstnären sin första efterlängtade riktiga separatutställning, detta på Borås förmodligen finaste galleri, Galleri Revolt. Utställningen blev väldigt uppskattad och flertalet original fann nya hem. Detta gav ringar på vattnet, då det nu står klart att konstnären 2025 får en helt egen separatutställning i lokalt belägen konsthall, mer info kommer!

Zeon Milo är känd för flera originella konstserier, där hans skapande har utvecklats från att representera barndomens minnen till att utforska en mångfald av känslor och teman. En av hans mest framträdande serier är "1986 till nu," som skapades med inspiration från barndomsfoton och minnen. Dessa målningar är en fusion av olika tidseror och platser, vilket ger en dokumentär aspekt till hans konstnärskap.

Den konstnärliga resan fortskrider med en passion för att skapa konst som går bortom det vanliga och som uttrycker en djupare känsla och mening i varje duk. Lägg tid att i detalj utforska och upptäcka de unika berättelser som varje verk bär med sig. Konstnären är fast besluten och siktar mot stjärnorna, var med på resan!

Prenumerera 

Thanks!

bottom of page