top of page

Zeon Milo ART

An upcoming artist

IMG_0079_edited_edited.jpg

Zeon Milo, ursprungligen ett artistnamn som skapades för att anonymt dela konstverk på Instagram, har utvecklats till att bli en etablerad konstnär med en unik berättelse. Mikael, konstnären bakom Zeon Milo, inledde sin resa med måleriet i syfte att skapa estetiskt tilltalande konstverk. Med åren insåg han att det inte handlade om att sälja motiv som passade in som inredning, utan att ge sina målningar en själ och emotionell närvaro.

 

Zeon Milo har inte bara sålt sina konstverk över hela Sverige, utan även i närmare 20 länder runt om i världen med Tyskland och USA som de mest framträdande marknaderna. Han blev nyligen antagen till aktade konstföreningen Konstliv Sjuhärad, vilket resulterade i en välbesökt studio under föreningens populära konstrunda 2022.

 

År 2019 blev Zeon Milo exklusivt inbjuden av arrangören till Affordable Art Fair i Stockholm för att ställa ut under Hidden Talent-avdelningen, vilket var en milstolpe i hans karriär. Det var dock under sin senaste utställning på den vackra Kabusa Art Gallery på Österlen som en ny riktning i hans konstnärskap växte fram. Det var här han insåg att han inte längre ville måla enbart säljande kvinnoporträtt som passade som inredning i lyxvillor med 7 meter i takhöjd. Istället ville han skapa konst med djupare mening och själ. Denna utställning på Kabusa Art Gallery fungerade som en väckarklocka och öppnade hans ögon för att utforska konsten på en djupare nivå.

 

Zeon Milo är känd för flera originella konstserier, där hans skapande har utvecklats från att representera barndomens minnen till att utforska en mångfald av känslor och teman. En av hans mest framträdande serier är "1986 till nu," som skapades med inspiration från barndomsfoton och minnen. Dessa målningar är en fusion av olika tidseror och platser, vilket ger en dokumentär aspekt till hans konstnärskap.

 

En särskilt minnesvärd målning i serien "1986 till nu" utgår från ett barndomsfoto där Mikael klätt sig som Batman och står framför en affisch från Liljevalchs Konsthall. Denna unika målning fångar inte bara barndomens lekfullhet utan också konstens betydelse och påverkan på hans konstnärliga resa.

 

"The BAT Collection" är en annan viktig serie som är ett naturligt resultat av "1986 till nu." Den består av enkla porträtt som fångar mångskiftande känslor och intryck och utgör en fortsättning av den konstnärliga utvecklingen som började med "1986 till nu."

 

Boråsmotiven är en sidogren av "The BAT Collection," där Zeon Milo utforskar konstvärldens konkurrens och avundsjuka genom att på olika sätt bearbeta och tolka redan kända konstverk i Sjuhäradsområdet.

 

Slutligen, i Pallettkollektionen, återanvänder Zeon Milo paletter som han använt genom åren. Dessa paletter, som har blivit patinerade av hans passionerade arbete, skapar unika originalmålningar med färg, texturer och mönster som är karakteristiska för hans konst.

 

Zeon Milo fortsätter sin konstnärliga resa med en passion för att skapa konst som går bortom det vanliga och uttrycker en djupare känsla och mening. Utforska hans målningar och upptäck de unika berättelserna som varje verk bär med sig.

Prenumerera 

Thanks!

bottom of page