top of page

An upcoming artist

An upcoming artist

IMG_3342.jpg

Zeon Milo, som är ett artistnamn som uppkom då Mikael startade ett instagramkonto för att anonymt kunna visa upp sin konst, med tanken att vara helt privat. Med åren har konstnären växt in i både måleriet och gjort sig av med den värsta scenskräcken. 2019 Blev konstnären exklusivt inbjuden av arrangören till Affordable Art Fair i Stockholm att ställa ut under Hidden Talent avdelningen, en mässa där främst gallerier ställer ut. Hans senaste utställning hölls tidigare i år under påsken på vackra Kabusa Art Gallery, Österlen. Zeon Milo har idag sålt sin konst över stora delar av världen och det finns idag originalverk signerade ZM i närmare 20 olika länder. Vanligaste sålda länder är efter Sverige, Tyskland och USA. Nyligen blev konstnären antagen till konstliv Sjuhärad vilket ledde till en välbesökt studio under 2022 års upplaga av föreningens populära konstrunda.

 

Zeon Milo är kanske mest igenkänd för sina kvinnoporträtt från serien ”Strong Women Collection”.

Under senaste halvåret har dock allt fokus lagts på den nya serien ”1986 till nu” som fick sin födelse efter att konstnären fått tillgång till ett större antal foton från sin barndom. Tanken med dessa motiv har initialt inte varit att säljas och hamna på privata adresser världen över, utan istället ställas ut, väcka intresse och med tiden hängas i offentliga miljöer. 

De äldre inscannade bilderna  i kombination med gamla leksaker och minnen har kastat konstnären in i ett oändligt stort dokumentärt måleriexperiment som vi troligtvis bara sett begynnelsen av!

Prenumerera 

Thanks!

bottom of page